Over ons

Het Rijks vmbo campus onderdeel van de voCampus. Onder het motto ‘ontdek wat je kunt leren, leer wat je kunt ontdekken’ bereiden onze leerlingen zich voor op een mooie toekomst. Het Rijks werkt met kleine klassen, de grootste klas bevat 24 leerlingen. In leerjaar 1 is er een vast lokaal voor elke klas en een eigen ingang met een eigen brugklasaula. We zijn een school waar de leerling en ouder gezien en gekend wordt. Onderwijs en ondersteuning gaan op Het Rijks hand in hand en we investeren in preventie. Daarin schuilt de kracht van een prettige leer- en leefklimaat.
‘Ontdek wat je kunt leren, leer wat je kunt ontdekken’ geldt op het Rijks in de breedste mogelijke zin.
Het Rijks investeert in een goede relatie met de omgeving, het PO, MBO, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere vo-scholen. Alle leerlingen lopen stage bij bedrijven en we stimuleren alle collega’s om hun onderwijs waar mogelijk te verbinden met de maatschappij. Ons programma D&P biedt leerlingen veel keuzemogelijkheden, zodat leerlingen echt kunnen ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. Leerlingen kunnen kiezen uit 30 keuzevakken, waarbij het mogelijk is alle keuzevakken in de techniek, zorg of dienstverlening te volgen, maar het ook mogelijk is om je te oriënteren op meerdere werkvelden. We bereiden onze leerlingen in de onderbouw voor op dit keuzeproces. Dit doen we door ze kennis te laten maken met het d&p programma tijdens “oriëntatie op D&P” én ze te laten kiezen welke talenten ze willen ontwikkelen tijdens de “ontdek je talent” lessen. Het maken van keuzes is onderdeel van het LOB proces binnen de school. Keuzes ten behoeve van het leerproces worden besproken en gemaakt tijdens een trialoog met ouder, leerling en mentor.
De school is trots op de leerlingen en op de talenten van de leerlingen. Deze talenten tonen de leerlingen aan de omgeving tijdens hun stages, de show your talent day en diverse levensechte leeropdrachten.