Over ons

Over Het Driespan
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.

Over Het Ginnekencollege
Het Ginnekencollege is een unieke school, verbonden aan Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker. Onze school verzorgt onderwijs en arbeidstoeleidende trajecten voor jongeren en jongvolwassenen, voornamelijk in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, met vaak ernstige gedragsproblemen. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de jeugdinrichting. Ons doel is jongeren te helpen bij het succesvol terugkeren in de maatschappij. Wij bieden de mogelijkheid tot branchegerichte certificering, het behalen van MBO 1 en 2 diploma’s en het deelnemen aan staatsexamens VMBO-TL en HAVO. We proberen de trajecten zoveel mogelijk individueel vorm te geven, zodat ze passen bij de mogelijkheden en interesses van de jongeren.
 
Wij hebben een enthousiast en stabiel team, dat verantwoordelijkheid draagt voor deze bijzondere doelgroep. Geen dag is hier hetzelfde, een flexibele instelling en creatief om kunnen gaan met je taken en werkzaamheden zijn noodzakelijke eigenschappen. Gezien onze doelgroep is het belangrijk dat teamleden op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar steunen in alle situaties.