Over ons

De Sterrenkijker is een school voor speciaal onderwijs, De Sonnewijser is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Samen geven wij onderwijs aan leerlingen met psychosociale problemen die zich vaak vertalen in (ernstige) gedragsproblemen. De Sterrenkijker en De Sonnewijser zijn één school, maar werken als twee zelfstandige scholen, ieder met een eigen directie.

De Sterrenkijker geeft op de locatie in Oss en op de locatie in Uden onderwijs aan leerlingen van 6 tot en met 13 jaar. De Sonnewijser geeft op de locaties in Oss en op de locatie in Tiel onderwijs aan leerlingen van 12 tot en met 20 jaar. Eén van de locaties in Oss is voor leerlingen met het uitstroomperspectief arbeid. De andere twee locaties zijn voor leerlingen met het uitstroomperspectief vervolgonderwijs.

De Sterrenkijker en De Sonnewijser zijn scholen voor neutraal bijzonder onderwijs. Neutraal bijzondere scholen vinden dat alle levensbeschouwingen en maatschappelijke stromingen gelijkwaardig zijn. Bijzondere scholen worden bestuurd door een vereniging of stichting. Ons bestuur is Stichting Oosterwijs.