Over ons

De Nieuwste School is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een uniek onderwijsconcept dat afgeleid is van een schooleigen visie op onderwijs. In deze visie staat de ontwikkeling van de leerling centraal: vanuit verwondering kennis verwerven, zich ontwikkelen als mens in de wereld, waarbij innovatie, openheid en verantwoordelijkheid kernwaarden zijn.  

De verwondering van de leerling is uitgangspunt van het leren.  

 In door de vakdocenten (experts) bepaalde thema’s staat de leervraag van de leerling centraal. De leerling gaat volgens een beproefde onderzoeksmethode op zoek naar de antwoorden. De opgedane kennis, inzichten en vaardigheden delen leerlingen met elkaar en hun expert. Deze werkwijze leidt tot een rijk en gevarieerd onderwijsklimaat dat leerlingen gedurende hun hele schoolloopbaan uitdaagt en gemotiveerd houdt. De leerling leert zo verantwoordelijkheid voor de eigen leerroute te nemen. Het onderwijsconcept van DNS draagt sterk bij aan alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen en gaat dus veel verder dan uitsluitend de cognitieve ontwikkeling en de voorbereiding op het examen. Daarmee bereidt het hen ook uitstekend voor op het vervolgonderwijs. 

De school is flink in ontwikkeling. De thema’s waar de school aan werkt zijn: kenniscreatie en co-creatie; verantwoordelijkheid en eigenaarschap; leergemeenschap met een professionele cultuur. De school werkt vanaf september 2022 in een teamgecentreerde arbeidsorganisatie. Hierin is een groep experts en mentoren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een vaste groep leerlingen gedurende 2-3 jaar. Daarnaast zijn burgerschap op DNS, formatief handelen en meer maatwerk speerpunten. 


Bij De Nieuwste School is de volgende vacature beschikbaar: