Over ons

Over Het Driespan
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1500 leerlingen, gegeven op elf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.

Over De Koperakker
De Koperakker zet zich met hart en expertise in om de leerlingen perspectiefrijk onderwijs aan te bieden. We halen eruit wat er in zit, we denken in kansen, niet in belemmeringen.
 De Koperakker verzorgt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd tussen de 4 en 13 jaar. Het didactisch aanbod van de Koperakker is afgestemd op leerlingen die op gemiddeld niveau of hoger functioneren. De leerlingen hebben een IQ vanaf 80 of functioneren op dit niveau en er is sprake van internaliserende of externaliserende problematiek. Voor de leerlingen van 4 t/m 6 jaar is het didactisch aanbod afgestemd op individueel cognitief niveau.