Over ons

De Klumpert is een basisschool in het hart van Hatert. Een kleurrijke wijk waar we trots op zijn. Kinderen zijn verschillend en mogen dat zijn. Wij als schoolteam hebben oog voor alle kinderen en zicht op de eigen ontwikkeling van elk kind. 
De Klumpert werd gesticht in 1964 en heeft een katholieke grondslag. De naam 'De Klumpert' is historisch. Voordat het voormalige dorp Hatert in de jaren zestig volgebouwd werd heette het weiland waarop de school nu staat 'De Klumpert'. Het weiland van toentertijd was afgezet met klompen (of 'klumpert') aarde, vandaar de naam.
Voor alle kinderen geldt dat we er uit willen halen wat er in zit. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar hebben alle kinderen hulp bij nodig; Die bieden wij als school. Maar dat doen we niet alleen. We werken daarbij samen met ouders en andere instanties binnen en buiten onze Brede School Hatert.
Wij zijn een TOS medium voorziening. Dit is speciaal voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Tevens hebben wij een arrangement voor kinderen die zeer moeilijk leren.

De Klumpert valt onder het bevoegd gezag van Conexus. Voor meer informatie over stichting Conexus, zie www.conexus.nu.