Over ons

Cosmo is een opleider en een bedrijf
Cosmo bestaat uit Cosmo Opleidingen en Cosmo Entertainment. Als mbo-opleider werken wij nauw samen met verschillende ROC's in het land. In Den Bosch (KW1C) en Haarlem (Nova College) verzorgen wij de opleidingen Entertainment & Events en Travel & Hospitality en in Heerenveen (Friesland College) de opleiding Entertainment & Events, een vorm van uitbesteding van onderwijs. We werken nauw samen met bedrijven in de branches waarvoor we opleiden. Tot onze businesspartners horen reisorganisaties, hotels, entertainment- en evenementenorganisaties en poppodia. Medewerkers van deze bedrijven verzorgen gastlessen en denken mee over de inhoud van onze mbo-opleidingen. Hierdoor bieden we uniek up-to-date onderwijs. Ook de inzet van praktijktrainers draagt hieraan bij. De meesten staan van september tot en met maart voor de klas. In het voorjaar en de zomer werken ze in het toerisme, de recreatie- of entertainmentbranche. Deze combinatie is mogelijk doordat Cosmo naast opleider een bedrijf is. Deze veelal jonge mensen maken het praktijkonderwijs voor onze studenten tot een feestje.
Wij geloven in het talent van jonge mensen. Dat is de reden waarom we mensen opleiden in de wereld van hospitality, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot jonge professionals om trots op te zijn. In binnen- en buitenland bieden wij opleidingen, trainingen, stages en werkervaring. Jaarlijks bezorgen onze hospitality- en entertainment talenten en professionals hun gasten een onvergetelijke tijd bij onze partners en klantrelaties. 


Het Cosmo-dna
Flexibiliteit en snel kunnen schakelen zitten in ons dna. Dit zijn ook capaciteiten die essentieel zijn voor mensen in de entertainment- en hospitalitybranche. Onze opleidingen zitten strak in elkaar en we zijn goed georganiseerd, maar als iets anders gaat dan gepland, passen we ons aan en pakken door. Dit zijn kwaliteiten die we zoeken in onze medewerkers. Bij Cosmo leiden we studenten op voor functies waarin gastvriendelijkheid en flexibiliteit voorop staan.