Over ons

Wie zijn wij?
Basisschool Besoyen is een reguliere basisschool in Waalwijk, met ongeveer 340 leerlingen. Samen met onze partner Mikz, die de VSO, BSO, PSZ en KDV verzorgt, zijn we sinds mei 2015 onderdeel geworden van Kindcentrum Besoyen. De school is een fijne werkomgeving met frisse kleuren, prettig ingerichte ruimtes, een behaaglijk klimaat en veel natuurlijk daglicht.
Ons team heeft een lerende houding en staat open voor vernieuwingen. Je staat er bij ons nooit alleen voor: in iedere jaargroep heb je parallelcollega’s om te sparren en werk je samen aan het aanbod voor de kinderen. Welbevinden en betrokkenheid, van leerlingen en collega’s, staan bij ons hoog in het vaandel. Gezelligheid draagt daar uiteraard aan bij!
Vanuit de katholieke traditie hebben wij zorg voor het kind en respecteren wij elkaar en de wereld. Als school binnen Stichting Leerrijk! geeft het team uitvoering aan hun missie. Iedere dag draait het om het realiseren van kwalitatief goed onderwijs dat ertoe doet in deze tijd en in deze omgeving. Om dat doel te behalen wordt contact gemaakt met de omgeving. Hierbij valt te denken aan overige kindpartners, zorgpartijen, collega-scholen binnen Leerrijk! en natuurlijk ouders. Van en met elkaar leren is daarin een belangrijk speerpunt.

Onze missie en visie
De school is een leer- en oefenplaats voor het ontwikkelen en toepassen van sociale vaardigheden en omgangsvormen. Dit is een wisselwerking tussen ouders en school. Wij willen leven in een samenleving waarin respect en waardering is voor elkaar en waarin kinderen goed met zichzelf en anderen omgaan.
Wij zien de kinderen graag groeien en willen ze daarbij helpen. Wij willen hen de wereld uitleggen, er samen over nadenken. Dat geeft kinderen en leerkrachten energie. Wij willen de kinderen graag een eigen stem geven en ze laten nadenken over hun eigen verantwoordelijkheid in het proces van leren. Individueel, maar ook in groepsverband.
Wij genieten van de interactie met de kinderen en beschouwen het als een voorrecht om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Wij willen dat onze kinderen een plezierige, uitdagende schooltijd hebben, waarin ze veel leren. Wij willen voor onze kinderen een vrolijke, veilige speel- en leeromgeving creëren, zowel sociaal-emotioneel als didactisch.
Wij willen ruimte maken voor spontaniteit in lerende situaties waarin ze samen tot nieuwe inzichten komen en zichzelf ontwikkelen. Zo willen wij onze kinderen voorbereiden op de maatschappij van de toekomst.

Ons motto is: “Oog hebben voor ieders talent!”

Bij Besoyen zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: